google-site-verification: googlede5093dbb24b8afc.html
top of page
DSC02186.JPG

Leo Duivenvoorden

Arts integrale geneeskunde

 

 

Geneeskunde is voor mij altijd verbonden geweest met de vraag wát de mens gezond maakt. Niet de ziekte alleen staat centraal, maar ook de vraag hoe iemands gezondheid optimaal kan worden bevorderd. Als integraal werkend arts kan ik beide aspecten gelijke aandacht geven.

 

Al tijdens mijn studie geneeskunde ging mijn belangstelling uit naar de homeopathie, omdat deze geneeswijze de hele mens omvat. Alles wat een mens beleeft, voelt en denkt is van belang en leidt tot het vinden van het passende geneesmiddel, dat het zelfgenezend vermogen stimuleert en de verstoorde balans herstelt. Voeding, beweging en levenshouding zijn daarin vanzelfsprekende componenten.

 

Ik heb een grote bewondering voor de natuur. De natuur biedt alles wat we nodig hebben: voedsel, beschutting, de grondstoffen voor alles wat we maken, bouwen, aanhebben – én om gezond te zijn, of om te genezen. Wilde bloemen en planten hebben mijn speciale belangstelling. In mijn vrije tijd werk ik daarom graag in de tuin. De kennis en ervaring die ik daarbij opdoe zijn voor mij een bron van inspiratie voor mijn werk als arts.

lees minder

Homeopathie en Integrale geneeskunde

In Liefde Bloeiende oker 2.1.png
bottom of page